Kinderen en Jongeren


Centrum voor Jeugd en Gezin Gennep-Mook en Middelaar:

Picardie 24, 6591 Je Gennep, telefoon: 088-1191545.  www.cjggennepmookenmiddelaar.nl

Hulp , Advies en begeleiding:

Halt Limburg Noord, Minckelersstraat 7, 5916 PE Venlo, telefoon: 077-3517000.

E-Mail: bvandooren@haltln.nl  www.haltlimburgnoord.nl


Jeugd-en jongerenverenigingen:

Stichting Jong Nederland Gennep,

Inl: Mw.S. Poppelier, Israelstraat 14, 6591 Hj Gennep, telefoon 0485-515413

E-Mail: severine@jngennep.nl  www.jngennep.nl


Jeugd - en jongerenwerk/ Jeugdrecreatie

Stichting kindervakantieweek/ Stichting kindervakantiewerk Ottersum

Inl: J.J. Heijligers, St. Jansstraat 4, 6595 AC Ottersum, telefoon: 0485-514195.

E-Mail: info@kvw-ottersum.nl  www.kvw-ottersum.nl


Vrijetijdssteunpunt: GENNEP: Informatie, advies en bemiddeling op het gebied van vrije tijd.


Het Vrijetijdssteunpunt in Gennep is er voor ALLE inwoners uit Gennep die vragen hebben over vrije tijd. Het Vrijetijdssteunpunt Gennep is u van dienst bij het zoeken naar een geschikte vorm van vrijetijdsbesteding of ondersteund u bij vragen over vrijwilligerswerk. Het Vrijetijdssteunpunt is "De vrijetijdsspecialist in Gennep.


Waarmee kunnen wij u helpen?

Wij kunnen u helpen als u niet goed weet wat u in uw vrije tijd kunt gaan doen of als u op zoek bent naar iemand om samen uw vrije tijd mee in te vullen.Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen, heeft u vragen over uw positie als vrijwilliger of wilt u meer kennis en vaardigheden ten behoeve van uw vrijwilligerswerk opdoen? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. We hebben o.a. een vacaturebank. Daarin staat het aanbod van vrijwilligersbanen. Clubs en verenigingen kunnen ook bij het Vrijetijdssteunpunt terecht, bijvoorbeeld als u uw bestuur wilt versterken, een vrijwilliger zoekt of als u informatie en tips zoekt om leden met een beperking binnen uw vereniging op te nemen. Achter de schermen zetten wij ons ook in voor een goed aanbod van vrijtijdsbestedingen en de positie van vrijwilligers.


Voorbeelden van vragen waarvoor u bij ons terecht kunt:

* Ik ben op zoek naar vrijwilligerswerk. * Wat voor vrijtijdsclubs zijn er in Gennep en omgeving? * Waar kan ik met mijn beperking gaan sporten? * Ik wil graag meer weten over autisme, zodat ik beter met onze autistische leden kan omgaan. * Ik zoek ondersteuning bij het opstarten van een activiteit voor mensen met een beperking. * Onze organisatie/vereniging zoekt nog wat vrijwilligers, Waar kan ik die vinden?


Kom Langs.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek? Loop gerust even binnen bij het Vrijetijdssteunpunt. We helpen u graag verder met informatie en advies op maat. Het Vrijetijdssteunpunt bevindt zich in de bibliotheek van Gennep. U kunt ook bellen om een afspraak te maken:  tel: 0485-540376 ----info@vrijetijdssteunpuntgennep.nl ---- www.vrijetijdssteunpuntgennep.nl in de Bibliothhek Gennep, Ellen Hoffmannplein 2, 6591 CP Gennep.