Foto's scootmobieltocht juni 2018:

 


iederin 29 april 2019

L(in)k | Nieuwsbrief van Ieder(in) |  29 april 2019

nieuwsbrief van Ieder(in) 

ACTUEEL 


Leden van de 112-Alliantie tonen trots hun position paper. Zittend op voorste rij: een mevrouw in een rolstoel, een meneer met een geleidehond, een meneer die het position paper toont. Daarachter staan twee vrouwen en drie mannen. De drie middelste personen gebaren 1 – 1 – 2.
Maak 112 volledig toegankelijk

In een goed gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie heeft de 112 Alliantie duidelijk kunnen maken wat nodig is om  het noodnummer 112 voor iedereen toegankelijk te maken. 

Lees meer
 


Studerende student
Ondersteun ook afgestudeerde studenten

Vorige week spraken Tweede Kamerleden over studeren met een beperking in het mbo en hoger onderwijs. Voorafgaand aan het overleg stuurde Ieder(in) samen met Studeren & Werken Op Maat een brief naar de Kamercommissie. In de brief vroegen we expliciet aandacht voor de periode na het afstuderen: de stap naar de arbeidsmarkt. Over dit punt zijn wel vragen gesteld, maar helaas geen toezeggingen gedaan. 

Wel is toegezegd dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden voor één informatiepunt over voorzieningen voor studenten met een beperking. De wens voor zo'n informatiepunt kwam ook op tafel tijdens een bijeenkomst met studenten die Ieder(in) op 2 april organiseerden met Handicap en Studie, ISO en de LSVb. 

Verder lezen? Ga naar ons websitebericht of download alleen de brief
 Milieuzones: landelijke vrijstelling 

Het kabinet heeft een voorstel aangenomen voor de harmonisatie van gemeentelijke milieuzones. Op aandringen van Ieder(in) is hierin ook een landelijke vrijstelling opgenomen voor rolstoeltoegankelijke voertuigen en voor aangepaste dieselauto’s.  

Lees meer
 

 

Vraag Europese politici mee te doen

De Europese belangenorganisatie voor mensen met een beperking (het EDF) roept in een manifest Europese politici op zich in te zetten voor een toegankelijk Europa en voor de mensenrechten van mensen met een beperking. 

Ieder(in) gaat Nederlandse kandidaten voor het Europese parlement vragen het manifest te steunen. Kent u een Europese politicus? Wijs hem of haar op dit belangrijke manifest.

Lees meer
 

Indiceren op resultaat: geen goed idee 

Cliënten- en patiëntenorganisaties wijzen het plan 'resultaatgericht indiceren' van minister De Jonge af. Bij resultaatgericht indiceren krijgen mensen in vage, algemene bewoordingen te horen dat zij recht hebben op een ‘schoon en leefbaar huis. 'Niet doen', zeggen de organisaties in een dringende brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer 
 

Eerste Kamer stemt in met Wmo-abonnementstarief 

Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met het Wmo-abonnementstarief. Vanaf 1 januari 2020 geldt een abonnementstarief van 19 euro per maand voor vrijwel alle maatwerkvoorzieningen. Het is aan de gemeente om te bepalen voor welke algemene voorzieningen het abonnementstarief geldt. 

Lees meer

UW ERVARING

Ervaringsdeskundigen voor minister De Jonge

Lisa Hinderks en Sietse Pentermann gaan het komende jaar op verschillende momenten met de minister De Jonge in gesprek. Minister de Jonge neemt Lisa en Sietse mee op werkbezoeken en zij nemen de minister mee naar evenementen die voor hen belangrijk zijn. Ieder(in) hoopt de nieuw opgedane kennis terug te zien in het overheidsbeleid.

Lees meer
 

Vragenlijst voor studenten mbo en hoger onderwijs

Volg je een opleiding in het mbo of hoger onderwijs (ho) en heb je een beperking of chronische aandoening? Dan horen we graag van jou waar je tegenaan loopt. 

Direct naar de vragenlijst of lees eerst meer 

Is deze vragenlijst relevant voor uw achterban? Verspreid hem via uw social media-kanalen, nieuwsbrief en/of website. 
 

Overal een openbaar toilet "Ik ben van mening dat iedere woonplaats een openbaar toegankelijk toilet moet hebben". Met deze uitgesproken mening opent Jelle Berends een gesprek op platform Klink.

Ook je mening of ervaring delen? Registreer je op Klink en praat mee
 

ONDERZOEK

Iemand die dozen aan het inpakken is op een loopbandThermometer beschut werk

Gemeenten blijven achter bij het realiseren van beschut werk. Dit blijkt uit het onderzoek 'Thermometer beschut werk: wel budget, weinig werkplekken' van de Landelijke Cliëntenraad. 66 procent van de gemeenten haalt nog niet de helft van de taakstelling. 

Lees meer 
 

De Staat van het Onderwijs

In haar jaarlijkse rapportage De Staat van het Onderwijs stelt de Onderwijsinspectie dat Passend onderwijs niet meer (of betere) passende onderwijsplekken oplevert. De inspectie onderschrijft hiermee het standpunt van Ieder(in) dat passend onderwijs nog steeds onvoldoende kansen biedt voor leerlingen met een beperking.

Lees meer

VACATURE

Beleidsmedewerker Leren en Werken

Voor het programmateam Leren en Werken zoekt Ieder(in) per direct een enthousiaste, betrokken leergierige beleidsmedewerker voor 20 uur per week. Het gaat om een tijdelijke functie.

Lees meer

Vragen over deze L(in)k?
Stuur een bericht naar post@iederin.nlTerug naar overzicht
by: tinomaes on: 29-4-2019