Foto's scootmobieltocht juni 2018:

 


iederin 11 februari 2019

L(in)k | Nieuwsbrief van Ieder(in) |  11 februari 2019

Nieuwsbrief van Ieder(in) 

ACTUEEL 

Loeiende ambulanceMaak 112 bereikbaar voor iedereen 

Niet iedereen weet dat je in heel Europa via 112 kunt bellen met noodhulpdiensten. Om daar verandering in te brengen, is 11 februari (vandaag) in heel Europa ‘De dag van 112’. Ieder(in) grijpt deze dag aan om een 112-alliantie te lanceren. De alliantie gaat lobbyen voor een alarmnummer dat ook volledig toegankelijk is voor mensen met een beperking. 

Lees meer


Twee mannen in keuken aan tafel, gesprek voerendZelf woning kiezen is cruciaal voor tevredenheid

Mensen met een beperking, een chronische ziekte of psychische aandoening zijn gemiddeld minder tevreden over hun woning dan mensen zonder een beperking. Dat blijkt uit onze meldactie 'Wonen naar wens?'. 

Lees meer


Hofvijver Den HaagVoorstel voor inclusieve arbeidsmarkt

Eind januari stuurden zeven partijen - waaronder Ieder(in) - een voorstel voor een goed-werkende inclusieve arbeidsmarkt naar de Tweede Kamer.

Lees meer

Medicijnen in verkeer 

De tijdelijke oplossing voor gebruik medicijnen in het verkeer is nog niet ideaal. Ieder(in) blijft zich inzetten voor een structurele - wettelijke - oplossing. 

Lees meer

Geld passend onderwijs 

Geld voor passend onderwijs blijft op de plank liggen. Het komt niet terecht bij scholen, leerkrachten en kinderen. Gevolg: meer leerlingen met ondersteuningsvraag komen thuis te zitten. Ieder(in) kaart dit aan bij de Tweede Kamer.

Lees meer

INTERVIEW

LotteLotte (20): we moeten onze stem beter laten horen

"Als politici praten over jongeren met een beperking, denk ik vaak: over wie heb je het eigenlijk? Het lijkt dan nooit over mij te gaan." Lotte Sybesma loopt stage bij Ieder(in). Ze gaat bekijken hoe jongeren beter voor hun belang kunnen opkomen. Lotte heeft cerebrale parese (een lichte hersenbeschadiging) en studeert Algemene sociale wetenschappen. "Onze stem moet gehoord worden."

Lees hier meer over Lotte en haar motivatie en visie
 

OneWorld: Mag ik meereizen?

“Landelijk beleid is hard nodig, zodat overal voor aanvullend of vervangend openbaar vervoer dezelfde toegankelijkheidseisen gelden als voor het reguliere openbaar vervoer." Dit zegt Ieder(in)-beleidsmedewerker Martin Boerjan in een interview op OneWorld. 

Lees hier het hele interview

VOORLICHTING

Zorgkosten terug van de belasting

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel daarvan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. De website Meerkosten.nl legt uit hoe u dat doet.

Lees verder
of ga direct naar Meerkosten.nl

AAN DE SLAG

3 hoofden van kinderen naast elkaar
 Nieuwe informatiebladen over onderwijs

Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid presenteren drie nieuwe informatiebladen over onderwijs. Voor iedereen die werkt aan passend of inclusief onderwijs. 

Downloads

Handreiking Lokale Inclusie Agenda klaar

Elke gemeente moet een Lokale Inclusie Agenda maken. Maar hoe doe je dat en wat staat daar dan in? De VNG ontwikkelde samen met cliëntenorganisaties waaronder Ieder(in), gemeenten en ervaringsdeskundigen een handreiking Lokale Inclusie Agenda.

Lees meer
of download hier direct de handreiking

Nieuwe schouwlijst toegankelijk stembureau

20 maart zijn de verkiezingen voor de provincie en indirect de Eerste Kamer. Sinds dit jaar moeten stembureaus volledig toegankelijk zijn. Dat is niet vrijblijvend. Met een vernieuwde schouwlijst kan de toegankelijkheid worden gecheckt. 

Lees meer

UW ERVARING

Vuisten in de luchtGezocht: pioniers voor Klink 

Vind je het leuk om actief mee te werken aan de groei van platform Klink? Geef je dan nu op als pionier. Klink is een community voor iedereen die opkomt voor mensen met een beperking. De opbouw van Klink is in volle gang.

Lees meer
of meld je direct aan via Vul onze vragenlijst in over het Wmo-abonnementstarief

Meer lezen? 10 vragen over het Wmo-abonnementstarief

VACATURES

Ieder(in) zoekt twee nieuwe bestuurleden

Door het aflopen van de bestuurstermijn van twee bestuursleden zijn wij voor het bestuur van Ieder(in) op zoek naar twee nieuwe bestuursleden Ieder(in).

Lees verder

Vacature communicatieadviseur 

Heb je ervaring met het bedenken en uitrollen van een campagne? Weet je hoe je mooie communicatiemiddelen ontwikkelt? Kun je helder schrijven? 

Voor het VN-verdrag project Niets Over Ons Zonder Ons en het nieuwe Adviespunt Ervaringsdeskundigheid zoeken wij een ervaren communicatieadviseur voor 32 uur per week. 

Interesse? Lees hier verder

Vragen over deze L(in)k?
Stuur een bericht naar post@iederin.nl


Terug naar overzicht
by: tinomaes on: 11-2-2019