Foto's scootmobieltocht juni 2018:

 


iderin 20 december 2018

ACTUEEL  


180.000 huishoudens gebaat bij abonnementstarief Wmo 

Mensen met een beperking of chronische ziekte kregen afgelopen jaren te maken met bijna een verdubbeling van zorgkosten en een enorme stapeling van eigen bijdragen. De invoering van het abonnementstarief voor de Wmo is een eerste stap om deze stapeling aan te pakken. 

Lees verder
 


Nieuwe kabinetsplannen arbeidsgehandicapten

Het kabinetsplan voor loondispensatie werd geschrapt en daarom moet staatssecretaris Van Ark weer terug naar de tekentafel. Ze heeft een alternatief plan bedacht om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Benieuwd wat wij er van vinden?

Lees verder
 


Kamer, steun wooninitiatieven van ouders

Wooninitiatieven opgezet door ouders voor hun kinderen met een beperking zijn van groot belang omdat zij zo hun leven beter vorm kunnen geven. Ieder(in) vraagt aan de Tweede Kamer steun voor deze initiatieven.

Lees verder
 

Samenwerking onderwijs, zorg en jeugd krijgt vorm

In het rapport 'Met andere ogen' van René Peeters staan zeven adviezen voor verbetering van de samenwerking tussen onderwijs en zorg. Benieuwd?

Lees verder
AAN DE SLAG
Wijs uw gemeente op de risico's van resultaatgericht indiceren

Niet de zorgaanbieder, maar de gemeente is eindverantwoordelijk bij het vaststellen van hoeveel zorg en ondersteuning iemand krijgt via de Wet maatschappelijke ondersteuning. Weet uw gemeente hier al van? Als u uw gemeente hierop wilt wijzen, dan kunt u op onze website een voorbeeldbrief downloaden.

Lees verder
UW ERVARING

Deel uw ervaring op Klink

Op Klink komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo vraagt Renate zich af hoe het nu werkelijk staat met het Vn-verdrag Handicap, heeft Enno een suggestie voor de WIA-keuring en vraagt Tilly zich af wat er nodig is voor toegankelijke vakantieverblijven. Maar wat is uw ervaring? 

Ga in gesprek op Klink 
 

Lokale belangenbehartiger, wat heb je nodig?

Wat heb jij als lokale belangenbehartiger nodig om de stem van mensen met een beperking lokaal goed te laten horen? Laat het ons weten! PGOsupport en Ieder(in) willen in kaart brengen waar en hoe regionale belangenbehartigers actief zijn en welke vragen en uitdagingen er liggen op regionaal en lokaal niveau. Ook willen we graag weten hoe we jou zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Vul de enquete in 
VOORLICHTING
Hoe zit dat nou met het abonnementstarief?

Vanaf 1 januari 2019 verandert de eigen bijdrage voor de Wmo. Dat betekent een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken. Ieder(in) krijgt veel vragen over dit onderwerp, daarom zetten we de meest gestelde vragen op een rij. 

Lees verder
 

Onafhankelijke Cliëntondersteuning makkelijk uitgelegd

Een cliëntondersteuner helpt mensen met een beperking en hun familie. Bijvoorbeeld bij het regelen van de juiste ondersteuning, het aanvragen van zorg of het regelen van een persoonsgebonden budget (pgb). Maar wat kun je dan verwachten? Er is nu in eenvoudige taal uitgelegd wat onafhankelijke cliëntondersteuning is.

Lees verder
Vragen over deze L(in)k?
Stuur een bericht naar post@iederin.nl

Terug naar overzicht
by: tinomaes on: 21-12-2018